Voimalan akkua tulee silloin tällöin ladata.  Erityisesti ennen pidempää lomaa on tärkeä varmistaa, että Voimalan akku on täyteen ladattu. Tyhjäksi jätetty AGM-akku voi vaurioitua pidemmän varastoinnin aikana. 

Akun latauksen tarkistaminen:
- Kytke akku lataussäätimeen banaanijohtimilla.
- Lataussäätimestä näet akun jännitteen. Jos jännite on vähemmän kuin 12,5 volttia, kannattaa akku ladata.

Lataa akku labravirtalähteellä tai tavallisella auton akun laturilla.

Lataus labravirtalähteellä

Kytke ulostulon johdot labravirtalähteestä suoraan akkuun. Labravirtalähteissä on tyypillisesti samanlaiset terminaalit kuin Voimalassa joten voit käyttää Voimalan mukana tulevia johtoja. Aseta jännite 13,7 volttiin labravirtalähteestä ja virtaraja yhteen ampeeriin. Lataa akkua tunnin -parin ajan. 

 

Lataus auton akun laturilla

Kytke hauenleuat suoraan akun liuska-terminaaleihin. Voit kytkeä myös laboratoriojohtoja käyttämällä eli johdin akun terminaaliin ja akkulaturin  hauen-leuat johtimen irtonaiseen päähän.  Tyypillinen akkulaturi on antovirraltaan noin 2-6 ampeeria, joten puolen tunnin lataus riittää. 

 

Mikäli akku vaurioituu eikä enää varastoi energiaa riittävästi harjoitustöiden tekemistä varten, akku on syytä vaihtaa. Niitä on saatavissa suunnilleen kaikista akkuliikkeistä. Akun tulee olla 12V, 2,3Ah - tällainen akku maksaa noin 30 euroa. Voimalan akku on kiinnitetty nippusiteillä ja sen vaihto onnistuu, kun Voimalan pohjan kulmista irrottaa neljä ruuvia.